I en tid hvor vi fokuserer mere og mere på effektivitet og fleksibilitet, bliver det også hele tiden vigtigere, at data er lettilgængelige når som helst og hvor som helst. Én af de måder er at lægge dem i skyen i stedet for at hoste dem på egne servere. Ved egne fysiske servere begrænses virksomheden af den hardware, den har. Skal hardwaren udskiftes for at følge med tiden, skal det først besluttes, og hardwaren skal indkøbes, installeres og implementeres. Det koster både ressourcer og penge, ligesom det ikke er særligt fleksibelt i forhold til forbrug, hvis der i en periode er behov for flere eller færre ressourcer. Det er også virksomheden selv, der skal håndtere det, hvis noget pludselig går ned, eller hvis sikkerheden skal højnes.
Ved i stedet at gøre brug af en cloudservice, forsvinder behovet for at indkøbe hardware og lade sig begrænse af, hvad man fysisk har til rådighed. Man sender ansvaret for sikkerhed, backup og opdatering videre, men beholder ansvar og ejerskab over sine data. Derved minimeres mængden af opgaver, virksomheden skal varetage, og I kan derfor koncentrere jer om at gøre brug af alle fordelene ved en cloudbaseret løsning.

Microsoft Azure

Microsoft Azure er en online hostingservice, som gør det muligt at køre systemer og applikationer i skyen, præcis som hvis de lå på virksomhedens egne servere. Forskellen er blot, at det nu ikke længere er virksomhedens egne maskiner og ressourcer, der skal bruges, men i stedet Microsofts dataservere.
Ved at lægge jeres systemer og applikationer i skyen, slipper I for selv at vedligeholde og opdatere servere og minimerer samtidig omkostningerne, da alt afregnes efter aktuelt forbrug.

Fordele ved Microsoft Azure

Overvejer du, om din virksomhed skal sende sine data i skyen?
Fem fordele ved at gøre det ved hjælp af Microsoft Azure:

• Du kan arbejde hvor du vil og når du vil – virksomhedens data er altid tilgængelige
• En oppetid på 99,9 % med mulighed for support døgnet rundt
• Du skal kun betale for det forbrug, du har og har ingen omkostninger til fysiske servere. Du kan ligeledes skalere op og ned i takt med, at behovet ændres
• Høj sikkerhed og backup som håndteres af Microsoft, og som skal overholde en lang række sikkerhedsstandarder med løbende sikkerhedskontrol
• En løsning, der er fuldt ud integreret med virksomhedens eksisterende ERP og CRM-systemer

Sikkerheden i Microsoft Azure

Det kan godt virke grænseoverskridende for en virksomhed at overlade sine data helt eller delvist til skyen i forhold til selv at have fuld kontrol på egne servere, og helt naturligt melder spørgsmålet om sikkerhed sig.

Du kan dog trygt overlade dine data til Microsoft Azure. Microsoft overholder og opfylder en lang række sikkerhedsstandarder fra EU’s databeskyttelsesmyndigheder. De udfører løbende sikkerhedskontroller for at sikre at dine virksomhedsdata kan forblive sikre.

Hvad får du med Microsoft Azure

Du får en pålidelig løsning med et online lager til dine data, fleksibilitet og ikke mindst høj sikkerhed. Sagt med lidt flere ord, får du med Microsoft Azure en cloudbaseret løsning til dine data, med mulighed for integration med dit allerede eksisterende system. Med løsningen får du mulighed for selv at vælge, om du vil lægge din virksomhed helt eller kun delvist i skyen, men fælles for mulighederne er, at Microsoft står for al vedligeholdelse, backup og sikkerhed, mens du beholder ejerskab og ansvar for dine data.
Med den cloudbaserede løsning følger et mere fleksibelt system, hvor du har mulighed for selv at skalere op og ned i takt med, at behovet ændrer sig. Det holder dine omkostninger nede, da du på den måde ikke skal betale for forbrug, du ikke har.
Dertil kommer, at du og dine medarbejdere altid har adgang til virksomhedens data, uanset hvor du og de befinder sig henne og hvornår.

Hvordan flytter du virksomheden i skyen?

Første skridt på vejen til at flytte virksomheden i skyen, er at finde ud af, om behovet er der. Når det er fastlagt, er det vigtigt at analysere sin virksomhed. Dette kan gøres i samarbejde med en kompetent samarbejdspartner med stor erfaring indenfor Microsoft Azure. På den måde kan I være sikre på, at analysen belyser alle relevante spørgsmål og sikrer en høj succesrate.

Nogle af de spørgsmål, analysen bør belyse, er:

• Er virksomheden klar til at flytte i skyen?
• Skal det være en komplet eller delvis cloudbaseret løsning?
• Hvordan er belastningen både generelt og i perioder med høj belastning?
• Hvilke ressourcer er der til rådighed?
• Hvad er behov og ønsker til løsningen?

Herefter kan planlægningen begynde, inden løsningen kan implementeres. For at opnå en så gnidningsfri implementering som mulig, er det en stor fordel at søge hjælp ved en samarbejdspartner med spidskompetencer inden for forretnings/IT-rådgivning. Det giver dig en køreklar Microsoft Azure løsning, så din virksomhed kan få alle fordelene af at flytte i skyen.

 

TOP