Business Intelligence

Business Intelligens (BI) er en intelligent softwareløsning, som indsamler og analyserer virksomhedsdata på tværs af afdelinger med henblik på at tilvejebringe værdifuld ledelsesinformation. Det bruges således til at skabe et overblik over det data, som virksomheden har til rådighed, med det formål at gøre det nemmere at udarbejde fremtidige forretningsstrategier og træffe beslutninger på baggrund af et kvalificeret grundlag.

Business Intelligens er således til virksomheden, der ønsker at træffe bedre beslutninger, baseret på reel forretningsindsigt frem for mavefornemmelser.

 

Hvad bruges Business Intelligens til?

I nyere tid, er virksomheder i stigende grad begyndt at indsamle og analysere detaljeret data med det formål at optimere processer, forbedre indtjening og forblive konkurrencedygtige. Med Business Intelligens bliver denne proces nemmere, da den indsamler data fra en eller flere relevante kildesystemer om alt lige fra økonomi, produktion, kundedatabaser og lager, som du som slutbruger kan bruge til rapportering og statistikføring. 

Du kan for eksempel bruge værktøjet til at danne dig et fyldestgørende overblik over dine kunders købsadfærd – en unik indsigt, du med fordel kan tage udgangspunkt i for at udnytte forretningsmæssige muligheder og således undgå tab. Du kan også vælge at anvende BI til at føre statistik over, hvordan det går med salget af et bestemt produkt, så du kan holde øje med om det fungerer, eller om det eventuelt er nødvendigt at foretage justeringer på den pågældende varegruppe.

Dette er kun nogle af de muligheder, som BI åbner op for. For når alt kommer til alt, kan man bruge denne løsning til at skabe værdi på tværs af samtlige afdelinger i virksomheden.

 

Skab værdi på tværs af afdelinger

·         Salg: Brug BI til at kortlægge brugerrejsen fra første færd.

·         Kundeservice: Brug BI til at overvåge kundeinteraktionen og mål effekten af din service.

·         Marketing: Brug BI til at udvikle strategiske marketingplaner på baggrund af fyldestgørende kundedata.

·         Økonomi: Brug BI til at træffe forretningsbeslutninger på baggrund af reelle datasæt.

·         Produktion: Brug BI til at afdække mulige procesforbedringer for således at øge effektivitet inden for operationelle områder.

 

Skab et hurtigt overblik

Med nutidens softwareløsninger behøver man ikke længere bruge flere dage på at arbejde sig igennem større mængder data. Med BI har det aldrig været nemmere at skabe sig et hurtigt overblik og få adgang til virksomhedens opdaterede data. I de fleste tilfælde kan vigtige nøgletal og rapporter leveres inden for få timer. Det vil sige, at man i virksomheden kan være på forkant med udviklingen og blive mere omstillingsparate, da man bliver i stand til at agere hurtigt på uforudsete forretningsudfordringer og udnytte pludseligt opståede muligheder.

 

TOP